Micimackó

Micimackó és barátai

Bátran kijelenthetem, hogy napjaink egyik legismertebb és legszeretettebb meséi közé tartozik a Micimackó. Több mint 35 éve szórakoztatja a gyerekeket a tévé képernyőjén keresztül és persze a mesekönyvekben is, ennek ellenére a népszerűsége nem csökkent.

Legyen szó piciről vagy nagyobbacskáról, kisfiúról vagy kislányról, sőt akár felnőttről is, bárkit leköt a képernyő elé. 2011-ben még a mozivásznakra is felkerült, ahol a régi szellemességével és hóbortjaival bűvölte el a közönséget Micimackó és persze hűséges barátai. A Micimackónak számtalan epizódja készült az évek során, amelyekben mindig izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokkal kelti fel a figyelmünket.

A Százholdas Pagonyban él pajtásaival, a félős Malackával, az ugri-bugri Tigrissel, a folyton aggodalmaskodó Nyuszival, a mindig szomorú Fülessel, aki állandóan elhagyja a farkát, a kedves és gondoskodó Kangával, a tündéri Zsebibabával és persze Róbertgidával, akit azért mindenkinél jobban szeret.

Micimackó kalandos történeteiről több mesesorozat és mesefilm is készült. Imádja a mézet, a méhekkel állandóan harcba áll és általában mindig a barátai segítségére szorul. De indult ő már elefánt vadászatra, segített nyuszinak kertészkedni, álcázta magát mindenféle dolognak és sorolhatnám még nagyon sokáig. Az esetek többségében Micimackó terve mindig kudarcba fulladt volna, ám ekkor a pajtásai a segítségére siettek és minden jó véget ért. Alapjában véve Ő egy szeretni való és nagyon jószívű ” csacsi öreg medve”, ahogy Róbertgida mondaná.

Szerintem nincs olyan ember, akinek gyerekkorában Micimackó és vidám barátai nem tartoztak volna a kedvencei közé, beleértve természetesen magam is. Az idő során barátunk nem veszített semmit szeretni való bájából, nem csoda hát, hogy manapság is gyerkőcök sokaságát bűvöli el izgalmas, kalandos és vidám történeteivel.

Micimackó minden téren megszínesíti gyermekeink életét. Találkozhatunk vele fali matricákon, könyvekben, füzetekben, borítókon, evőeszközökön, poharakon, bögréken, tányérokon, lábbeliken, ágyneműkön és a legnépszerűbb a vidám hangulatú ruhácskákon.